Dagopvang

Voor de cliënten die behoefte hebben aan een persoonlijke en/of groepsgewijze ondersteunende begeleiding in hun dagelijkse leven wordt er dagopvang aangeboden. Bij de dagopvang worden activiteiten aangeboden die aansluiten op de behoeften van de cliënten en waar nodig passen binnen de dagorde en het kloosterleven.

De dagopvang wordt in dagdelen aangeboden.

Het doel van de dagopvang is het handhaven van de zelfredzaamheid, zelfstandigheid, ondersteuning bij een zinvolle dagbesteding en het ontlasten van de mantelzorg.

De activiteiten die worden aangeboden bestaan uit groepsactiviteiten die wekelijks terugkeren, maar ook uit individuele activiteiten die in samenspraak met de cliënt worden uitgevoerd.

Bijvoorbeeld: één van de groepsactiviteiten die wekelijks op dinsdag plaatsvindt, is de geheugentraining. Hierbij wordt het geheugen getraind. Dit wordt gedaan door middel van taaloefeningen, vragenspelletjes, het zingen van liedjes en het ophalen van herinneringen. Er staat altijd één thema centraal, zoals maandag – wasdag, huismiddeltjes, spelletjes en speelgoed. Ook vinden er individuele activiteiten plaats. Zoals wandelen door de tuin, de krant lezen, een spelletje spelen of een persoonlijk gesprekje. Tijdens de creatieve middag op donderdag kunnen de cliënten creatief aan het werk. Favoriet is het maken van kaarten. Na een kopje koffie gaat iedereen geconcentreerd aan het werk, want het is precies werk. Na afloop worden vol trots de resultaten aan elkaar gepresenteerd.

De medewerkers van de dagopvang bieden ook ondersteuning aan de cliënten van de verpleegafdeling. Zij werken daarin samen de activiteitenbegeleiding van de Tuinkamer, de huiskamer van de verpleegafdeling.