NIEUWS

VERZUIMCIJFERS MARIA-OORD

De verzuimcijfers, ook wel de Vernetcijfers, van 2017 zijn bekend. In één cijfer is te zien waar Maria-oord binnen de branche staat op het gebied van verzuim en inzetbaarheid. De score van Maria-oord is een 9,3! Daarmee presteert Maria-oord goed op alle verzuimonderdelen en kan zich meten met de besten uit de branche.

INGEZONDEN BRIEF

In het Weekblad Dongen van 30 november 2017 was deze ingezonden brief te lezen. Maria-oord is erg blij met deze spontane blijk van waardering!

WEEK VAN DE EENZAAMHEID – QUIZ BIJ MARIA-OORD

Op 28 september jl. is er in het kader van de ‘Week tegen de eenzaamheid’ een quiz georganiseerd bij Maria-oord. Een vrijwilliger en drie leerlingen van het Cambreur College stonden klaar om te ondersteunen toen de deelnemers binnendruppelden.

De deelnemers werden door middel van loting in groepen verdeeld. Op deze manier was er echt sprake van nieuwe contacten. De samenwerking in de groepen verliep als vanzelf en iedereen was erg enthousiast. Sommige deelnemers hebben de quizvragen zelfs mee naar huis genomen, zodat ze thuis nog eens konden bekijken waar de fouten gemaakt zijn. De winnaars van de quiz ontvingen een kruik met Dongense likeur ‘Hemels genieten’.

Na de quiz konden de deelnemers genieten van een lekkere lunch. Terwijl er gezellig na werd gepraat over de quiz, was de uitspraak ‘zien eten doet eten’ zeker van toepassing.

WEEK VAN DE EENZAAMHEID – NETWERKMARKT IN HET SCHOUW

Van donderdag 21 september t/m zondag 1 oktober 2017 vond de week van de eenzaamheid plaats. Binnen de gemeente Dongen zijn in het kader van deze week diverse activiteiten georganiseerd. In samenwerking met SWOD heeft Maria-oord deelgenomen aan de netwerkmarkt die op 26 september jl. plaatsvond in het Schouw. Geïnteresseerden konden bij onze coördinator Cliëntservicebureau, Nina Laurijsen, terecht met vragen of voor een informatiefolder. Tijdens de netwerkmarkt verzorgde seniorenharmonie Dongen een gezellig koffieconcert. Het was een geslaagde middag.