OPLEIDINGEN/STAGE

Bij Maria-oord kun je werken en leren tegelijk. Je bent een groot gedeelte van de dag bezig met het verzorgen, verplegen en begeleiden van cliƫnten. Tijdens je opleiding zal je te maken krijgen met allerlei ondersteunende werkzaamheden, maar je hebt vooral de zorg voor een goed woon- en leefklimaat voor de cliƫnten.

Je gaat leren observeren, rapporteren, verslagen maken en zult deelnemen aan activiteiten die van belang zijn voor de woonomgeving van de cliƫnten.

Je leert werken met een multidisciplinair zorgdossier, waarbij je een bijdrage levert aan de continuĆÆteit van de zorgverlening. Je krijgt de gelegenheid allerlei handelingen en/of activiteiten te oefenen.

De begeleiding wordt zoveel mogelijk op jouw capaciteiten toegespitst, met inachtneming van de opleidingseisen die bij jouw opleiding horen. De uiteindelijke doelstelling is je te begeleiden naar een functie als zelfstandig beroepsbeoefenaar in het beroep van verzorgende.

 

BOL ā€“ De beroepsopleidende leerweg: leren en werken

  • Helpende Zorg & Welzijn (niveau 2)
  • Verzorgende IG & Welzijn (niveau 3)
  • Verpleegkundige (niveau 4)
  • MMZ: Medewerker Maatschappelijke Zorg (niveau 3 en niveau 4)

Dit leertraject houdt in dat je stage loopt en naar school gaat. Binnen Maria-oord kun je – via stages – in de dagelijkse praktijk competenties eigen maken. Het BPV-bureau van school regelt deze BOL-plaatsen en stemt de mogelijkheden met Maria-oord af.

 

BBL- De beroepsbegeleidende leerweg: werken en leren

Als BBL-er ben je deels werknemer, deels leerling. Met Maria-oord sluit je een leer-/arbeidsovereenkomst af, vervolgens schrijf je je in als leerling bij een Regionaal Opleidingen Centrum (ROC). Daarnaast werk je minstens 27 uur per week om het vak te leren.

Bij Maria-oord kun je de volgende BBL-opleiding volgen:

  • Verzorgende IG &Welzijn (niveau 3)

Heb je belangstelling voor een BBL-opleidingsplaats? Kijk dan bij de vacatures op deze website of stuur dan een open sollicitatie naar Ā Marieke Jorissen, coƶrdinator kwaliteit en opleidingen, Hoge Ham 25, 5104 JA Dongen, bel naar telefoonnummer 0162-381100 of mail naar m.jorissen@mariaoord.nl of info@mariaoord.nl.

 

Beroepsoriƫnterende stage

Voor VMBO-leerlingen is het mogelijk stage te lopen bij Maria-oord. Het stagebureau van school regelt de stageplaatsen en stemt de mogelijkheden met Maria-oord af.

Voor meer informatie: Marieke Jorissen, coƶrdinator kwaliteit en opleidingen, telefoonnummer 0162-381100 of per mail m.jorissen@mariaoord.nl of info@mariaoord.nl

 

Maatschappelijke stages

Maria-oord biedt verschillende mogelijkheden voor maatschappelijke stages. Mocht je interesse hebben, neem dan contact met ons op via 0162-381100. De coƶrdinator vrijwilligers bekijkt of er ruimte is voor een maatschappelijke stage.