CLIƋNTENRAAD

De cliƫnt centraal. Dat is de kern van het beleid van Stichting Maria-oord en dat is ook het belang dat de Cliƫntenraad behartigt in haar contacten met de bestuurder en Raad van Toezicht.

De zorg verandert razendsnel. Er wordt sterk bezuinigd en het is steeds moeilijker het juiste antwoord te vinden op zorgvragen die cliƫnten hebben. Het aantal ouderen neemt toe. De zorg wordt zoveel mogelijk thuis nabij geboden, zoveel mogelijk op maat geleverd.

In een adviserende rol probeert de Cliƫntenraad, als oren en ogen van de achterban, bij te dragen aan de kwaliteit die Stichting Maria-oord hoog in het vaandel heeft staan. Het kleinschalige Community Care-project, waarbij in Maria-oord en nabije omgeving sprake is van zorg op maat, wordt nadrukkelijk gevolgd. De Cliƫntenraad ziet toe op het welzijn van de cliƫnt, veiligheid, voeding en hygiƫne.

Zoā€™n tien keer per jaar komt de CliĆ«ntenraad bijeen en laat zich informeren over nieuwe initiatieven, veranderde protocollen, keuzes die gemaakt worden in vrijwilligersbeleid en over de wijze waarop de kwaliteit gewaarborgd wordt.

Op dit moment is, naast de ontwikkeling van Community Care, deĀ  toenemende zorgvragen uit de nabije omgeving van Maria-oord erg actueel. Met het oog op de toekomst wordt gekeken naar de bouw van appartementen die meer mensen de mogelijkheid zullen gaan bieden zorg af te nemen in hun eigen omgeving. De cliĆ«nt staat in dit geheel centraal en de CliĆ«ntenraad probeert dat belang ook centraal te houden, uiteraard in afstemming met de totale organisatie van Stichting Maria-oord.

U, maar ook uw eventuele mantelzorgerĀ  heeft daarbij een stem die we graag horen. Heeft u een vraag, wilt u een zorg delen of heeft u ideeĆ«n die u wilt realiseren ? De CliĆ«ntenraad is telefonisch bereikbaarĀ  op nummer 0162 – 381100 en staat u graag te woord.