BOERENMARKT OP MARIA-OORD

BOERENMARKT OP MARIA-OORD

Met een verwelkomend zonnetje werd er vrijdag 12 november een Boerenmarkt opgebouwd voor alle bewoners, cli√ęnten en zusters van Maria-oord. Spannend was het of het door kon gaan i.v.m. de Coronaregels, maar door allen ons ‚Äėboerenverstand‚Äô te gebruiken kon men toch ‚Äėde boer op gaan‚Äô.

Medewerkers en vrijwilligers zijn wekenlang bezig geweest om o.a. de juiste tamme en knuffelbare dieren te zoeken, jam en appelmoes te maken met cli√ęnten, een hoefijzerspel in elkaar te zetten, biologische streekproducten te verzamelen en ambachtelijke lekkernijen te kokkerellen. Ze zeggen weleens ‚Äėde domste boeren hebben de dikste aardappelen‚Äô, maar bij ons raadspel hadden de slimste boeren geluk en verstand nodig om de hoofdprijs te kunnen winnen. Voor diegenen die het verlossende antwoord willen weten‚Ķer zaten 127 aardappels in de kruiwagen en de prijswinnaar is inmiddels op de hoogte gebracht van zijn winst en het welverdiende boeren prijzenpakket.

Ook kon men ‚Äėlachen als een boer die een hoefijzer vond‚Äô bij het werpspel met de hoefijzers. Gelukkig zagen we daar tevreden en fanatieke bezoekers en geen ‚Äėboerenkiespijn‚Äô. ‚ÄėWat de boer niet kent dat vreet hij niet‚Äô, ging bij ons niet op. Iedereen smulde van de pompoensoep met boerenbrood en sommigen waagden zichzelf zelfs aan een glaasje geitenmelk. De reacties waren verrassend en leuk.

De echte aandachttrekkers waren toch wel de knuffeldieren die op bezoek waren, zoals cavia’s, kippen, een hond en twee ezeltjes. Gewoon bij ons binnen vonden zij allemaal hun weg in de armen van onze bezoekers en daar werd natuurlijk volop over gesproken met elkaar. De ruimtes en de kramen zagen er gezellig uit en de bezoekers bleven maar komen. Mooier en gezelliger dan dat hadden we het niet kunnen wensen. Alle reacties waren ook lovend en men kijkt uit naar een vervolg.

Wij zeggen: kom volgend jaar allemaal terug en dan doen wij voor jullie als ‚Äėeen boer op klompen‚Äô de klompendans. Meedoen mag uiteraard dan ook! Met grote dank aan alle betrokkenen die zo hard hebben gewerkt. De dag was memorabel en daar mag een mooie foto niet bij ontbreken.