Genieten in de tuin

Genieten in de tuin

Afgelopen januari is er op de verpleegafdeling van Maria-oord een wensboom gekomen.

Bewoners kunnen hier hun wens in ophangen die gedurende het jaar met behulp van familie en personeel uitkomt.

Donderdag 11 mei gingen we op pad met Jan Vrinten. Jan is een natuurman pur sang. Hij weet alles over bloemen, planten, bomen en vogels.

We werden hartelijk ontvangen bij Peter en Elly Verschure aan de Groenstraat. Voor Peter was het ook een verrassing wie er langs zouden komen. Toen Jan uitstapte en ze elkaar herkenden was er meteen een feestelijke sfeer. Jan en Peter hebben namelijk samen natuurwandelingen georganiseerd.

Het weer was ons goed gezind en de zon deed goed zijn best.

Peter leidde ons rond in de prachtige tuin en vertelde informatieve en leuke verhalen. Jan genoot volop en noemde regelmatig de vogelsoort als hij een vogel hoorde fluiten. Hij stelde vragen aan Peter als hij twijfelde over een bloem- of plantsoort maar eigenlijk had hij het zelf altijd goed.

Nadat we bijna anderhalf uur in de tuin hadden doorgebracht had Elly nog een lekker kopje koffie voor ons gezet. Samen met de door ons meegebrachte worstenbroodjes zaten we heerlijk onder de overkapping en zat Jan nog na te genieten met uitzicht op de tuin.

Het was een zeer geslaagde middag waar Jan nog steeds met plezier op terugkijkt.

Peter en Elly, nogmaals onze dank voor jullie gastvrijheid. Hierdoor hebben wij weer een wens in vervulling kunnen laten gaan.

Jan – Wim – Debbie