Post van de Koning en Koningin

Post van de Koning en Koningin

Uiteraard hebben wij ook dit jaar weer met onze bewoners en cliƫnten van de dagbesteding Koningsdag gevierd. Maar voor de cliƫnten van de dagbesteding was die dit jaar wel heel bijzonder.

Zij ontvingen namelijk post van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima! Nou ja, of deze brief echt van de Koning en Koningin af kwam?

Een week eerder hebben we aan de cliĆ«nten van de dagbesteding gevraagd wat zij zouden willen vragen aan Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Lang hoefden ze daar niet over na te denken. Ze hadden maar liefst 18 mooie vragen verzameld. Met wat moed in de schoenen hebben we de brief ‘verstuurd naar het koningshuis’. Natuurlijk hadden we al in ons achterhoofd dat we hier iets heel leuks mee konden gaan doen. Zo gezegd, zo gedaan. Thuis heeft collega Marian alle vragen op een ludieke wijze uitgewerkt. Uiteraard waren de collegaā€™s van de dagbesteding en de receptie hiervan op de hoogte.

En ze geschiedde, tijdens alle festiviteiten kwam er een telefoontje van de receptioniste Liza, dat er een aangetekende brief was aangekomen voor de dagbesteding van de Koning! Vol ongeloof werd er aan de telefoon gereageerd, dit lieten we ook merken aan de cliĆ«nten. Iedereen zat meteen Ā vol met spanning en enthousiasme. Een cliĆ«nt vond het zelfs zĆ³ spannend dat ze de brief mee op heeft gehaald.

Ook Liza speelde goed mee: de brief was aangetekend afgeleverd door een chique man en ze moest er zelfs voor tekenen! We waren in onze nopjes en toen we de dagbesteding weer binnen kwamen en zwaaiden met de grote envelop. Natuurlijk hebben we alle cliĆ«nten verteld hoe bijzonder het is dat de Koning ons een brief terug heeft gestuurd. De envelop werd geopend en alle vragen van de cliĆ«nten waren handgeschreven beantwoord door ‘Zijne Majesteit’. Er werd veel gelachen en een enkeling had ook hun twijfels van de echtheid: deze vermoedens bleven echter onbeantwoord.

Zo werd het een leuke middag en we willen ‘Willem en Maxima’ graag bedanken voor hun openhartige antwoorden en de tijd en aandacht voor de vragen van onze cliĆ«nten.

Namens de alle collegaā€™s van de dagbesteding

Marian Rompa