VRIJWILLIGERS IN HET ZONNETJE GEZET

VRIJWILLIGERS IN HET ZONNETJE GEZET

Traditiegetrouw worden de vrijwilligers van Maria-oord op de Dag van de Vrijwilligers getrakteerd op een leuk uitje. Vrijwilliger Coby Tabeling maakte dit leuke verslag.

 

Vanwege Corona kon deze dag vorig jaar niet doorgaan, maar dit jaar had Femke Spapens, co√∂rdinator van de vrijwilligers, een ‚Äúcoronaproof‚ÄĚ programma opgesteld. Om 12.30 uur werden de vrijwilligers verwacht in de refter waar de vaste bezoekers deze keer plaats¬† moesten maken voor de vrijwilligers. Daar werd een heerlijke maaltijd geserveerd in de vorm van een Bowl (een complete maaltijd in een ronde schaal met keuze uit vlees of vis). Voor de meeste vrijwilligers was dit een eerste kennismaking met een dergelijke lekkernij. Wat was het fijn om alle vrijwilligers weer te zien en kennis te kunnen maken met de nieuwe vrijwilligers.

Na de lunch kreeg een ieder een mooi boek kreeg met de titel ‚ÄúVerpleeg Thuis‚ÄĚ, geschreven door de 21-jarige Teun Toebes die zelf een paar maanden had gewoond in een kamer in een verzorgingshuis voor dementerenden en dan niet als verzorger maar als cli√ęnt. Zijn ervaringen heeft hij in dit boek vastgelegd en ook doet hij daarin aanbevelingen over hoe de zorg van dementerenden anders, beter zou kunnen. Ook kreeg een ieder nog een mondkapje met het logo van Maria-oord.

Daarna werd het gezelschap uitgenodigd om naar de Cammeleur te gaan waar de film ‚ÄúThe Father‚ÄĚ werd vertoond. In deze film speelt Anthony Hopkins een prachtige rol over wat het met iemand doet die dementerend wordt en over hoe de mensen in zijn omgeving daarmee omgaan.

Na de film werd er in het Grand-Café van de Cammeleur een aangeklede borrel aangeboden waarbij er werd nagepraat over de indrukwekkende film en er onderling weer lekker bij gekletst kon worden. Wat was het jammer dat de Cammeleur vanwege de coronamaatregelen om 17.00 uur moest sluiten, want anders had iedereen er zeker nog een uurtje aan vastgeplakt.

Dankjewel Femke voor dit fijne ‚Äúcoronaproof‚ÄĚ programma.